Lammerts Online Media Spacom Slaapwereld portfolio project

Over de klant

“Spacom Slaapwereld biedt een uitgebreid assortiment aan Pullman matrassen, topdekmatrassen en boxsprings. Naast onze fysieke winkel zijn we nu ook online beschikbaar, zodat u op elk moment en vanuit het gemak van uw eigen huis onze luxe matrassen kunt bestellen. Of u nu op zoek bent naar het perfecte matras of een complete boxspring, bij Spacom Slaapwereld vindt u de beste kwaliteit en service.

Wij begrijpen hoe belangrijk een goede nachtrust is en daarom helpen we u graag bij het vinden van de juiste producten die aansluiten op uw slaapbehoeften. Bezoek onze website om ons volledige aanbod te bekijken of kom langs bij in onze winkel met 5000 m² showroom.”

Uitdaging

Allereerst verdiepte ik mij in de doelgroep en onderzocht hoe deze het beste kan worden aangesproken. Spacom Slaapwereld had alleen een fysieke winkel en nog geen website. Er moest een webshop komen om ook online klanten te bereiken. Een belangrijke uitdaging was de snelle leveringstijden van de winkel te benadrukken, waarbij veel matrassen binnen 5 werkdagen geleverd kunnen worden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van concurrenten die vaak 4 weken nodig hebben voor levering.

Daarnaast moest de voorraad direct bijwerken wanneer er fysiek een verkoop plaatsvond, zodat de online voorraad altijd de juiste aantallen weerspiegelt. Het doel was een gebruiksvriendelijke webshop te creëren die dit concurrentievoordeel duidelijk communiceert en nieuwe klanten aantrekt.

Werkzaamheden

Voor Spacom Slaapwereld ontwikkelde ik een webshop die naadloos aansluit bij de fysieke winkel in Roden. Het aangepaste voorraadsysteem zorgt ervoor dat de voorraad zowel in de winkel als online direct bijgewerkt blijft. Veelgestelde vragen verwerkte ik op de website om bezoekers direct van antwoorden te voorzien en hun ervaring te verbeteren. Via A/B-testen op de website monitor ik elke muisklik en conversie, zodat de webshop continu geoptimaliseerd blijft.

Klanten kunnen eenvoudig hun bestelling plaatsen via de website. De winkel krijgt een seintje en neemt contact op om een leverdatum in te plannen. Binnen 5 werkdagen, mits het product op voorraad is, levert de winkel de bestelling. Deze integratie zorgt voor een soepele en efficiënte bestelervaring voor de klant.

  • Maatwerk WooCommerce website
  • Webshop sluit aan bij fysieke winkel
  • Eenvoudig voorraad van producten beheren
Lammerts Online Media Spacom Slaapwereld portfolio project
Lammerts Online Media Spacom Slaapwereld portfolio project