Lammerts Online Media Meubelproductie portfolio project

"We zijn enorm tevreden met de prachtige webwinkel die Rob heeft ontworpen. Bij de eerste ontmoeting hadden we een goed gevoel en waren we beide enthousiast om aan de slag te gaan.

We hebben onze oude webwinkel vervangen door een compleet nieuwe, modern ogende webshop die onze online aanwezigheid aanzienlijk heeft verbeterd. Bij Meubelproductie zijn we razend enthousiast over het eindresultaat en verkopen we meer meubelen dan ooit. Een dikke pluim voor Rob's werk!

Wij bevelen hem dan ook van harte aan bij toekomstige klanten!"

- Stefan Tjaaroeme

Over de klant

“Meubelproductie, gespecialiseerd in het maken van meubels van steigerhout. Wij zijn gevestigd in Wildervank en kunnen razendsnel leveren, zonder afhankelijk te zijn van andere partijen. Bij ons koop je een meubel rechtstreeks uit onze fabriek, wat resulteert in scherpe prijzen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. En vanaf nu kun je eenvoudig jouw perfecte meubelen van steigerhout bestellen via de gloednieuwe webshop.”

Uitdaging

Allereerst ben ik mij gaan verdiepen in de doelgroep en heb ik onderzocht hoe deze het beste kan worden aangesproken. Hoewel er al een webshop was, voldeed deze bij lange na niet aan de verwachtingen. De verkopen waren laag en de website was traag, wat klanten afschrikte en leidde tot lage conversies. Daarnaast verkocht Meubelproductie meubels via Bol.com, maar de hoge commissiekosten drukten op de winst. Een eigen, goed functionerende website zou deze kosten aanzienlijk kunnen verminderen.

Bovendien was er geen systeem om maatwerk aanvragen te verwerken, wat een gemiste kans was gezien de aard van de producten. Daarbij was het van groot belang dat de website schaalbaar is, zodat deze mee kon groeien met het toenemende productaanbod en veranderende assortimenten per seizoen.

Werkzaamheden

De eerste stap was het omzetten van de domeinnaam naar mijn eigen supersnelle en veilige hosting. Daarnaast waren er al productfoto’s, maar deze hadden allemaal een achtergrond. Waar nodig maakte ik de foto’s vrijstaand en voegde nieuwe foto’s en (product)teksten toe.

Een van de grootste uitdagingen was dat elk product in verschillende hoogtes, dieptes, lengtes en kleuren beschikbaar is, aangezien Meubelproductie maatwerk meubels aanbiedt. Dit moest terugkomen in de webshop door middel van keuzeopties, zodat klanten eenvoudig hun gewenste opties kunnen selecteren.

En het mooiste van alles… in zes maanden tijd waren er meer verkopen dan ooit gemaakt via de webshop, een conversieboost van 300%.

  • Maatwerk WooCommerce website
  • Conversieboost van 300% in 6 maanden
  • Koppeling met WebwinkelKeur keurmerk
Lammerts Online Media Meubelproductie portfolio project
Lammerts Online Media Meubelproductie portfolio project