Lammerts Online Media verschil tussen domeinnaam en hosting blog

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het webadres dat je intypt in de zoekbalk om een website te vinden. Vergelijk het met het adres van je huis. Als je bijvoorbeeld Google wilt bezoeken, typ je ‘www.google.nl’. Zonder een domeinnaam zou het moeilijk zijn om specifieke websites te vinden en te bezoeken.

Wat is een (web)hosting?

Hosting is waar je website ‘woont’. Zoals een huis je spullen bewaart, bewaart hosting de inhoud van je website. Denk aan pagina’s, teksten, afbeeldingen, contactformulieren enzovoort. Hosting zorgt ervoor dat je website toegankelijk is voor bezoekers en dat al je inhoud veilig wordt opgeslagen.

Zonder hosting zou je domeinnaam een leeg adres zijn waar bezoekers niets kunnen vinden. Het is de combinatie van een domeinnaam en hosting die ervoor zorgt dat je website online en bereikbaar is.

Domeinbeheer- en hostingdiensten

Ik bied volledige domeinbeheer- en hostingdiensten aan, inclusief mailingoplossingen, zodat je alles onder één dak hebt. Dit zorgt voor een naadloze integratie en maakt het eenvoudiger om je website te beheren. Zonder poespas! Door alles bij één betrouwbare bron te houden, bespaar je tijd en voorkom je de hoofdpijn van het werken met meerdere providers.

Lees meer over domeinbeheer en hosting >