Lammerts Online Media one-pager voordelen nadelen blog

Een compacte website

Je hebt vast wel eens gehoord van een zogeheten ‘one-pager’, ook wel bekend als een compacte website, waarbij alles op één pagina staat. Dit type website is perfect voor als je net begint en een heldere boodschap hebt. Maar wanneer is een one-pager de juiste keuze voor jou? Laten we de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Drie voordelen van een one-pager

  • Over het algemeen goedkoper dan het ontwikkelen van een website met meerdere pagina’s, omdat er minder ontwerp- en ontwikkelingswerk nodig is.
  • Met alle content op één pagina kunnen bezoekers gemakkelijk vinden wat ze zoeken, zonder door een doolhof van menu’s te navigeren.
  • Alles staat netjes op één pagina, wat het voor gebruikers simpel en duidelijk maakt.

Twee nadelen van een one-pager

  • Omdat je alles op één pagina hebt, zijn er minder kansen om veel verschillende zoekwoorden te gebruiken die je helpen hoger in zoekresultaten te komen. Dit kan een beperking zijn voor je SEO-strategie.
  • Als je een breed assortiment aan producten of diensten hebt, kan het lastig zijn dit goed te presenteren op slechts één pagina. Het kan een uitdaging zijn om alle benodigde informatie te geven zonder de pagina te overladen of onoverzichtelijk te maken.

Waar kies jij voor?

Kortom, een one-pager kan een uitstekende keuze zijn voor starters en bedrijven met een duidelijke en beperkte boodschap. Je hebt dan al een website voor een lagere prijs, leuk om mee te beginnen!

Echter, als je meer uitgebreide content en diverse zoekwoorden nodig hebt voor SEO of als je een breed aanbod aan producten of diensten aanbiedt, is het wellicht de moeite waard om te investeren in een meer traditionele, multi-pagina website. Het is belangrijk om de behoeften van je bedrijf en je doelgroep in overweging te nemen bij het maken van je keuze.

En kom je er niet uit… ik denk graag met je mee. Neem gerust contact met mij op.

Lees meer over het bouwen van websites >